Deskové hry - diskusní fórum
07. 09. 2010, 07:16:48
Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky
: Nově lze ke příspěvkům připojovat přílohy, podobně jako k e-mailové zprávě.
Domů
Nápověda
Vyhledávání
Kalendář
Přihlásit
Registrovat
Deskové hry - diskusní fórum
>
Diskuse o hrách
>
Deskové hry
>
Carcassonne
Stran: [
1
]
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: Carcassonne (Přečteno 2464 krát)
Pablíčko
Administrátor
Plný člen
Pohlaví:
Carcassonne
«
kdy:
22. 10. 2007, 11:10:26 »
Česká pravidla hry
Carcassonne
.
Spousta informací o hře anglicky na
BoardGameGeek
Zaznamenáno
www.deskove-hry.eu
furfur
Nováček
Pohlaví:
Re: Carcassonne - pravidla (prasátko/stavitel a drak)
«
Odpověď #1 kdy:
23. 10. 2007, 09:30:26 »
Hrajeme Carcassonne s rozšířením Kupci a stavitelé, Princezna a drak.
Řešíme následující problém:
Prasátko a drak
Na louce je sedlák a k němu přidáno prasátko. Drak sežere sedláka, na louce tedy zbyde jen prasátko a případní již dříve vyložení sedláci.
1) Čí je louka?
Podle pravidel rozhoduje počet sedláků, takže prasátko nepočítám a když mi na louce na konci hry zbyde jen prasátko a žádný jiný sedlák (ani protivníků) louka mi stejně nepatří. Pokud by se prasátko počítalo jako sedlák, tak by to byla příliš silná figura.
2) Je možné přidat dalšího svého sedláka k prasátku, když mi ho drak sežral?
Asi ano, pokud dodržím ostatní pravidla o umístění figurek (na louce není v daném momentě jiný sedlák). Ve FAQ u pravidel rozšíření Věž je však napsáno, že prasátko se považuje ve všech jiných ohledech za samostatnou figurku, takže by přiložení nebylo možné, ale to se mi zdá příliš tvrdé, to pak bylo lepší nechat si prasátko sežrat drakem taky, bo jinak jej do ruky vrátit nelze.
Stavitel a drak
Problémy obdobně jako u prasátka.
Zastávám názor, že stavitel se nepočítá do počtu určujícího vlastnictví města/cesty a když mi drak sežere rytíře/lupiče, tak si ke staviteli při dodržení ostatních pravidel můžu umístit dalšího rytíře/lupiče.
Při povolení umístění vlastních figurek však vyvstává problém s dalšími hráči. Když mám ve městě (na cestě) stavitele a rytíře (lupiče) mi sežral drak, může si jiný hráč umístit do daného města (na cestu) svoji figurku?
Jak to hrajete vy?
Zaznamenáno
paladin91
Nováček
Re: Carcassonne
«
Odpověď #2 kdy:
24. 10. 2007, 19:37:49 »
no nehral sem to odpověd na první otázku nevim ikdyž bych to asi hrát tak že pokud by tam nebyl žádnej sedlák tak by bylo možný ho na louku znovu umístit, přece jen prase není sedlák takže louka není obsazená.
co se týče stavaře tak tam je to myslím jasný, staře prostě může oddělat až teprve bude dostavěný město a přídávat nové rytíře podle normálních pravidel, tedy jen pokud ještě není obsezené.
no a to poslední taky prostě když ti ho sežere a zůstane tam jen ten druhej tak bere všechno body on, bych řekl že to je taky právě jedna z podstat proč tam drak je.
Zaznamenáno
Stran: [
1
]
Tisk
« předchozí
další »
Skočit na:
Prosím vyber cíl:
-----------------------------
Fórum Deskove-Hry.eu
-----------------------------